20/11/13

Δελτίο Τύπου

Υπ' όψιν συντάκτη ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΛΙΟΥ
Δαβάκη & Κλεισούρας 13143 Ίλιον         http://sg6dimiliou.blogspot.gr                sg6dimiliou@gmail.com

Ίλιον, 20 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ: ΕΑΠ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ

Φέτος, στα ήδη υπάρχοντα ανά την Ελλάδα, 961 δημοτικά Ενιαίου Αναμορφωμένου Προγράμματος, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προσθέσει ακόμα 329. Παράλληλα, ανέστειλε την πρόσληψη κύριων εκπαιδευτικών, ειδικοτήτων και μέσω ΕΣΠΑ. Αποτέλεσμα: υπολειτουργούν όλα!

Οι σχολικοί σύμβουλοι (υπεύθυνοι διαμόρφωσης και διεκπεραίωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων) πεισματικά προτείνουν και υπογράφουν προγράμματα, τα οποία είναι αδύνατον να εφαρμοστούν.

Έτσι, βρισκόμαστε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, και τα δημοτικά του Ιλίου, με πολλές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, έχουν μαθητές να «περιφέρονται» από τάξη σε τάξη κατά την διάρκεια των «κενών» και ολοήμερα που – στην καλύτερη των περιπτώσεων - υπολειτουργούν. Ενδεικτικά, αναφέρουμε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου που έχει ακάλυπτες 90 διδακτικές ώρες στο σύνολο του προγράμματός του!
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η φήμη κατάργησης του θεσμού του ολοήμερου.

Ποιος θα δώσει την λύση; Ο υφυπουργός, σε όσες «κρούσεις» και από όποια κατεύθυνση και αν προήλθαν, κωφεύει. Χαρακτηριστική ήταν η «απάντηση» που δόθηκε σε επιστολή διαμαρτυρίας δημοτικού σχολείου για τις ελλείψεις – την οποία συνυπέγραψε και η Ένωση Γονέων - : «Το θέμα σας θα ληφθεί υπόψη»!

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, αδυνατεί να εκτελέσει τα καθήκοντά της, προβαίνοντας ταυτόχρονα σε σφάλματα και μεροληπτικές ενέργειες.

Δημοσιοποιούμε τα προβλήματα αυτά όχι γιατί δεν είναι γνωστά, αλλά γιατί αποφεύγεται συστηματικά η επίλυσή τους. Ζητάμε από όλους τους αρμόδιους να απεγκλωβίσουν άμεσα τα παιδιά μας από το αδιέξοδο που βρίσκονται.


Αυτή είναι η παιδεία που θα διαμορφώσει τους αυριανούς πολίτες της χώρας μας;


Το Δ. Σ. Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου